Vergoedingen en dekkingen

Vergoedingen en dekkingen

Goede zorg en ruime vergoedingen

Goede zorg betekent de juiste zorg op het juiste moment en op de juiste plaats. Avéro Achmea is er voor ú, wanneer u goede zorg nodig heeft. Met een heel ruime basisverzekering en uitmuntende aanvullende verzekeringen. Om u te helpen bij de keuze welke zorgcombinatie het beste bij u past, hebben wij een vergoedingenwijzer gemaakt.
 
De zorgcombinatie die het beste bij u past
In onze digitale vergoedingenwijzer ziet u snel en efficiënt wat de vergoedingen zijn voor elke basis- en aanvullende verzekering. De voorwaarden leest u in de polisvoorwaarden (pdf).

In onze vergoedingenwijzer (pdf) vindt u het uitgebreide dekkingsoverzicht van onze basis- en aanvullende verzekeringen. Daarnaast geven wij u extra kortingen. De vergoedingenwijzer bevat geen voorwaarden, raadpleeg altijd de voorwaarden voor de vergoeding waar u recht op heeft. De vergoedingenwijzer helpt bij het kiezen van de zorgcombinatie die het beste bij u past.


Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener?

Dan moet u de nota mogelijk eerst zelf voorschieten. Deze nota dient u vervolgens bij ons in. Wij adviseren u contact op te nemen met de niet-gecontracteerde zorgverlener over de hoogte van het te declareren bedrag.

 

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u minder vergoed

Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk zorgverleners te contracteren. Het kan voorkomen dat wij geen afspraken met een zorgverlener maken. Bijvoorbeeld als een zorgverlener niet wil of kan voldoen aan de afspraken die wij met hen willen maken over kwaliteit, patiëntveiligheid en prijs.

Kiest u voor een zorgverlener waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt? En u heeft de ZorgPlan Natura? Dan vergoeden wij 75% op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Als u de ZorgPlan Restitutie heeft, dan vergoeden wij 100% tot maximaal het wettelijke bedrag of maximaal het in Nederland gebruikelijke marktconforme tarief. In de zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt.

 

Ons inkoopbeleid

Bekijk hier het inkoopbeleid van Avéro Achmea Zorgverzekeringen.