​Basisverzekering Zorg

​Basisverzekering Zorg: keuzevrijheid of lagere premie?

Voor de basisverzekering kunt u bij ons kiezen uit ZorgPlan Natura en ZorgPlan Restitutie. Voor de eerste betaalt u een lagere premie, bij de tweede heeft u meer keuzevrijheid. In beide gevallen bent u verzekerd van huisartsenzorg, specialistische zorg en verpleging (ziekenhuis), geneesmiddelen, hulpmiddelen, ziekenvervoer, mondzorg, paramedische zorg, kraamzorg en wijkverpleegkundige zorg. Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de zorgverzekering. Wij accepteren iedereen voor de basisverzekering.

 • Keuze uit 2 basisverzekeringen
 • Korte wachttijd door Zorgbemiddeling
 • Snel toegang tot goede zorg

Vraag uw zorgverzekering aan 

Voordelen van de Basisverzekering ZorgPlan Natura:
 • U betaalt minder premie dan bij de ZorgPlan Restitutie
 • U kunt kiezen uit een groot aanbod gecontracteerde zorgverleners in Nederland
 • U ontvangt 100% vergoeding bij alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben
 • U ontvangt 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief bij zorgverleners waar wij geen contract mee hebben.
 • U kunt gebruik maken van onze extra services: Zorgbemiddeling, Behandelinformatie Plus, de Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische hulp in het buitenland.
 • In 2019 is uw premie € 126,95 per maand.  
Voordelen van de Basisverzekering ZorgPlan Restitutie:
 • U heeft volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland.
 • U ontvangt 100% vergoeding bij alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben.
 • U ontvangt maximaal 100% van het marktconforme tarief bij zorgverleners waar wij geen contract mee hebben. Het marktconform tarief is het tarief dat in de Nederlandse markt normaal is voor een bepaalde behandeling. Dit betekent dat wij onredelijk hoge bedragen niet helemaal vergoeden.
 • U kunt gebruik maken van onze extra services: Zorgbemiddeling, Behandelinformatie Plus, de Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische hulp in het buitenland.
 • In 2019 is uw premie € 133,75 per maand

Download het aanvraagformulier voor de Avéro zorgverzekering. Stuur het volledige ingevulde en ondertekende formulier naar:

Avéro Achmea
Serviceteam Polis
Antwoordnummer 45428
1040 WD Amsterdam

Een postzegel plakken is niet nodig

Welke basisverzekering u ook kiest, u heeft snel toegang tot goede zorg.

Heeft u een Basisverzekering Zorg van Avéro Achmea? Dan heeft u via de Zorgbemiddeling altijd snel toegang tot de beste zorg. Het maakt niet uit of u als Basisverzekering Select Zorg Plan of Keuze Zorg Plan heeft. Wij hebben met bijna alle zorgverleners afspraken gemaakt (gecontracteerde zorgverleners). Zorgverleners zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, tandartsen en fysiotherapeuten. In onze Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt.
 
Hoogte van de vergoedingen 
Deze is afhankelijk van wat voor soort polis u heeft. Klik hier voor de rol van gecontracteerde zorg op de vergoedingen. 
 
Eigen risico 
Het wettelijk verplicht eigen risico in 2019 is € 385 per verzekerde per kalenderjaar. Daar bovenop kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U kunt uw eigen risico verhogen tot maximaal € 885. Hierdoor is uw premie lager. Dit betekent wel dat u een groter deel van de zorg zelf betaalt. Lees meer over het eigen risico.
 
Wilt u alle vergoedingen en premies bekijken? 
Kijk op onze digitale vergoedingenwijzer. Hier ziet u snel en efficiënt wat de vergoedingen én voorwaarden zijn voor elke basis- en aanvullende verzekering. Zo ziet u gelijk welke zorgcombinatie het beste bij u past!
Lees de vergoedingenwijzer 2019 voor een compleet overzicht van de vergoedingen en premies van de basis- en aanvullende verzekeringen.
 
Voorwaarden
Bekijk de voorwaarden van de ZorgPlan Natura en ZorgPlan Restitutie 2019 (pdf) 
 
Zorgverzekeringskaarten
Voor meer algemene informatie over de verzekeringen bekijkt u de Zorgverzekeringskaarten van ZorgPlan Natura of ZorgPlan Restitutie.
 
Vergelijkbare basisverzekeringen
Avéro is onderdeel van Achmea. Vergelijk de basisverzekeringen van Avéro met de andere zorgverzekeringsmerken van Achmea.
 
Onafhankelijke informatie 
Wijzer in Geldzaken heeft voor deze verzekering onafhankelijke informatie beschikbaar. Lees hier de informatie over de Basisverzekering Zorg, en over de natura zorgverzekering en over de restitutie-zorgverzekering
 
Reactietermijnen
Hoe snel krijgt u reactie van ons? Bekijk de reactietermijnen (pdf).
 
Niet alles is verzekerd
Bij Avéro Achmea bent u goed verzekerd. Toch zijn er ook dingen die niet verzekerd zijn. In onze polisvoorwaarden vindt u een duidelijk overzicht wat wel en niet is verzekerd. Lees daarom de voorwaarden voor u een verzekering afsluit. Het helpt u met het maken van een goede keuze.

Onafhankelijke informatie
Vraag uw adviseur om de verzekering uit te leggen. U kunt de onafhankelijke informatie ook vinden op de website Wijzer in geldzaken.