Schadevrije jaren

Schadevrije jaren

Autoverzekering

Schadevrije jaren
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar voor Autoverzekeringen geldt: hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting op uw autoverzekering. Bij ons krijgt u maximaal 75% korting op uw premie. Vanaf het moment dat u een autoverzekering afsluit, bouwt u schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat u geen schade heeft, krijgt u één schadevrije jaar erbij. Dit betekent dat de hoogte van uw no-claimkorting elk jaar kan stijgen. Schadevrije jaren bouwt u op als een autoverzekering op uw eigen naam staat. Wanneer u naar een andere verzekeraar overgaat dan neemt u uw schadevrije jaren mee.
Verklaring schadevrije jaren:

Er zijn verschillende manieren om uw schadevrije jaren aan te tonen.

Roy-data
Avéro Achmea maakt gebruik van Roy-data. Dat is een database waarin autoverzekeraars de schadevrije jaren registeren nadat er een autoverzekering is opgezegd. Wij raadplegen altijd Roy-Data om de opgegeven schadevrije jaren te controleren. Alleen verzekeringsmaatschappijen kunnen Roy-Data raadplegen.

Royementsverklaring
Maakt uw oude verzekeringsmaatschappij geen gebruik van Roy-data? Dan sturen zij u een royementsverklaring. Een royementsverklaring is een waardepapier en wordt slechts éénmaal verstrekt. Hierin verklaart de oude verzekeringsmaatschappij hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een royementsverklaring is slechts 3 jaar geldig. Daarna vervallen de schadevrije jaren.

Leaseverklaring
Had u een leaseauto, dan accepteren wij een verklaring van de leasemaatschappij. In de leaseverklaring staat vermeld hoeveel eventuele schades u heeft gehad gedurende de tijd dat u met de leaseauto heeft gereden.

Buitenlandse roymentsverklaring
Heeft u in het buitenland gewoond en woont u nu in Nederland? U kunt dan naar ons een buitenlandse roymentsverklaring toesturen.

Vind een adviseur

Ieder mens is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past: