We bouwen de AOV coronamaatregelen af

Corona

Afbouw AOV coronamaatregelen vanaf 1 augustus

27 jul 2021

2 minuten

Nu veel bedrijven weer open zijn gegaan, bouwen wij de extra tijdelijke oplossingen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) weer langzaam af. Dit doen we per 1 augustus.

Concreet betekent dit een aanpassing van de volgende maatregelen:

 • Voor nieuwe opschortingen geldt vanaf 1 augustus weer de standaard maximale termijn van 12 maanden. Ook hanteren we weer de normale kosten voor opschorting.
 • De mogelijkheid om tijdelijk de eigenrisicoperiode te verlengen of het verzekerd bedrag te verlagen, met het recht om na 1 jaar zonder medische waarborgen terug te keren, vervalt vanaf 1 augustus.
 • Polissen die op 1 augustus al zijn opgeschort in verband met corona en die de maximale termijn bereiken, kunnen eenmalig nog met 3 maanden worden verlengd wanneer de reden voor opschorting overduidelijk en aantoonbaar corona gerelateerd is. Dat geldt ook als ze al eerder een verlenging met 3 maanden kregen. Hetzelfde geldt voor polissen met een tijdelijk verlengde eigenrisicoperiode en/of verlaagd verzekerd bedrag. 
 • Wel blijft tijdelijk nog gelden dat wanneer uw relatie overduidelijk en aantoonbaar ander werk doet vanwege de coronacrisis, hij of zij dat niet hoeft te melden. 
  - Als uw relatie dan arbeidsongeschikt wordt, beoordelen wij de arbeidsongeschiktheid op basis van dat tijdelijke andere werk dat uw relatie op dat moment doet.
  - Deze regeling vervalt zodra de overheid alle beperkende maatregelen heeft ingetrokken.
  - Uiteraard moet uw relatie wel de verzekering aanpassen wanneer de verandering van werk blijvend is.
 • Ook blijven de mogelijkheden om hulp te krijgen via de Ondernemersadvieslijn en HANDS bestaan. Meer informatie daarover vindt u op averoachmea.nl/preventie/aov.

De verbeterende situatie rondom corona vraagt ook actie van u als adviseur
Een ondernemer die weer aan het werk is, zal ook zijn of haar AOV weer ‘aan’ willen zetten. We willen samen met u voorkomen dat een ondernemer onbewust zonder dekking actief is. U kent uw relatie en zijn of haar situatie. We vragen u daarom om samen met uw relatie te beoordelen of de AOV weer hersteld kan worden. En als u merkt dat uw relatie last heeft van stress: wijs hem of haar op de hulp die mogelijk is vanuit de AOV. Is uw relatie tijdens de crisis ander werk gaan doen? Ga na of dit een structureel karakter heeft gekregen. Aanpassing van de polis is dan nodig.

Heeft u nog vragen na het lezen van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op
Onze Commerciële Binnendienst Inkomen helpt u graag: 055 579 21 00. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is: inkomen.avero@achmea.nl. Of neem contact op met uw accountmanager.