Zo houdt uw advies ondernemers op de been

Collectieve AOV

Zo houdt uw advies ondernemers op de been

17 jan 2022

10 minuten

Een Collectieve Arbeidsongeschiktheidsverzekering helpt écht

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is er niet alleen voor als het misgaat. Extra diensten voor preventie zijn voor veel ondernemers een uitkomst. Bijvoorbeeld door gezond leven te stimuleren. En door stress, burn-out en beroepsziekten te helpen voorkomen. 3 ondernemers vertellen hoe een Collectieve AOV hen verder heeft geholpen. “Over toegevoegde waarde gesproken.”

Bespreek de kansen van een Collectieve AOV met 1 van onze experts

Contact met een expert
Onno van der Meiden is samen met 9 vennoten eigenaar van een advocatenkantoor. Als succesvolle advocaat heeft hij weinig tijd om zich met digitale zaken bezig te houden. Tot hij merkt dat hij achterop begint te raken.

“Ik heb van best wat dingen verstand,” vertelt Onno. “Zoals cijfers en gedegen financieel advies geven. Maar niet van IT. Terwijl digitalisatie steeds belangrijker wordt in de wereld. Als ik een goede ondernemer wilde blijven, moest ik meegaan met de tijd. En met de wensen van mijn klant. ‘Waarom doe je niet wat bijscholing?’ vroeg een vriend. Die vertelde dat hij via zijn verzekering cursussen had gedaan. Zogenaamde e-learnings. 

Mijn adviseur stuurde me naar de site van mijn Collectieve AOV. Omdat daar allerlei bijscholingsprogramma’s beschikbaar zijn, zei hij. Ik begon een basistraining LinkedIn. Dat ging zo goed dat het me motiveerde om ook een e-learning PowerPoint te doen. Steeds iets nieuws. Ik ben er zonder meer wijzer door geworden. Maar vooral zekerder van mezelf. Want dat was ik kwijtgeraakt. Onlangs heb ik ons allen opgegeven voor een symposium over het inzetten van social media voor je onderneming. Zo profiteren we dus allemaal van onze Collectieve AOV. Ja, collectief, de naam zegt het eigenlijk al, hè?” 

Ik wil door kunnen gaan. Met sporten, maar zeker ook met mijn bedrijf en mijn partners. En dankzij de hulp van mijn adviseur kan dat gewoon.

Menno de Bruin heeft samen met 2 oud-collega’s een stukadoorsbedrijf. Hij merkt dat zijn conditie achteruitgaat. Op aanraden van zijn adviseur doet hij de fysiofitheidsscan van zijn Collectieve AOV. 

“Mijn vriendin en ik hebben 3 kleine kinderen. Ik doe aan crossfit en ik voetbal. Maar de voetbalwedstrijden gingen steeds moeizamer. En als ik mijn dochtertje uit bed wilde halen, ging dat niet meer zo soepel. Als ik ziek word, heeft dat grote gevolgen voor mijn onderneming. Voor mijn partners. En ook voor mijn gezin. Ik sprak erover met een teamgenoot. Hij zei dat ik mijn conditie misschien eens moest laten testen. Dat had hij zelf ook gedaan.

Mijn adviseur wees me op de preventiedesk van mijn verzekering. Via de website vond ik inderdaad een fysiotherapeut bij mij in de buurt. De fysiofitheidsscan bleek ook nog eens een gratis dienst van de Collectieve AOV.  Met mijn conditie was het gelukkig best goed gesteld. Maar met 4 keer sporten in de week vroeg ik gewoon te veel van mijn lichaam. Omdat ik daarnaast natuurlijk ook nog een fysiek zwaar beroep heb. De fysiotherapeut adviseerde me toen om Pilates te proberen.

Dat kwam goed uit. In de sportschool waar ik crossfit, zit ook een Pilates-studio. Dus daar heb ik me maar eens in begeven. Het mooie is: ik merk écht dat het helpt. Ik voel me zoveel sterker en bovenal: fitter. Een prettige gedachte, want ik wil gewoon lekker door kunnen blijven gaan. Met sporten, maar zeker ook met het werk met mijn 2 partners. En dankzij de hulp van mijn adviseur kan dat gewoon.” 
Thomas van der Ligt heeft met 3 andere ondernemers een ontwerp- en designbureau in Amsterdam. Als zijn moeder borstkanker krijgt, merkt hij dat werk en privé elkaar in de weg gaan zitten. Via zijn verzekeraar begint hij aan een coachingstraject.

“De ziekte van mijn moeder sloeg in als een bom. Mijn vader overleed op jonge leeftijd aan een hartaanval. Daarom kwam de zorg voor mijn moeder op mijn schouders terecht. En ik doe dat met liefde. Maar eerlijk gezegd wordt het steeds lastiger om te blijven werken. Tijdens een werkbespreking zei 1 van mijn zakenpartners dat het misschien tijd was om hulp in te schakelen. Dus nam ik contact op met mijn adviseur. Die zei dat ik via mijn Collectieve Arbeidsongeschiktheidsverzekering gebruik kon maken van preventiediensten.

Vervolgens ging het vlot. Al binnen een week kwam de arbeidsdeskundige aan huis. We bespraken de mogelijkheden en ik koos voor een natuurcoachingstraject. Al pratend wandelen door de bossen, dat sprak me aan. Ik merkte dat het me zoveel goed deed. Na 5 sessies had ik helder in kaart wat mijn probleem was. En hoe ik daarmee om kon gaan.

Nu werk ik anderhalve dag thuis in plaats van op kantoor. Daardoor heb ik meer rust, en krijg ik meer gedaan. Het coachingstraject is inmiddels afgerond en erg waardevol gebleken. Ik voel me zo veel meer in balans. De gezondheid van mijn moeder is nog verre van stabiel. Maar ik weet nu: alles wat er op mijn pad komt, kan ik aan. En ik kan altijd hulp inschakelen van mijn adviseur. Over toegevoegde waarde gesproken!”

 

Wilt u weten of de Collectieve AOV van Avéro Achmea ook voor uw relatie een geschikte optie is? Er is meer mogelijk dan u denkt. Onze experts helpen u graag verder en voorzien u van alle informatie.