Risicodeskundigen proberen kans op schade te verkleinen

Coassurantie

Maak kennis met de afdeling Risicodeskundigheid coassurantie

26 jun 2023 1 minuut

Maarten Vugts, manager Risicodeskundigheid, vertelt waar hij en zijn collega’s van de afdeling Risicodeskundigheid coassurantie van Avéro Achmea zich mee bezig houden.

Risicodeskundigen proberen kans op schade te verkleinen
Met 32 risicodeskundigen Brand verspreid over het hele land, brengen we in opdracht van Acceptatie de EML (Estimated Maximum Loss) en MPL (Maximum Possible Loss) scenario’s in kaart bij onze klanten. Daarnaast proberen we met behulp van preventiemaatregelen de kans op zo’n EML of MPL scenario te verkleinen en de schadeomvang te beperken. Om zo de bedrijfscontinuïteit van onze klanten zo goed mogelijk te waarborgen. Ook helpen we onze klanten, door intensieve begeleiding, bij het implementeren van impactvolle maatregelen zoals brandmeldinstallaties, sprinklers en compartimenteringen.

Afdeling is voor bestaande en nieuwe brandrisico’s het kenniscentrum van Achmea
Naast het uitvoeren van inspecties zijn we het kenniscentrum van Achmea voor bestaande en nieuwe brandrisico’s. We delen onze kennis over deze risico’s en nemen deel aan diverse werkgroepen voor het opstellen van normeringen, wet- en regelgeving en certificeringen. Ook ontwikkelen en delen we kennis van nieuwe risico’s. Denk daarbij aan houthoogbouw, bio-based bouwen, lithium-ion batterijen, energieopslagsystemen (EOS), zonnepanelen en waterstof. 

Maarten Vugts
manager Risicodeskundigheid
Maarten.Vugts@achmea.nl
06 103 16 858

Ook interessant voor u