Checklist
Breng snel cyberrisico's in kaart 

Checklist voor cyberrisico’s 

Checklist voor cyberrisico’s 

Bedrijven digitaliseren en worden steeds afhankelijker van internet, netwerken en systemen. Dat biedt geweldige kansen, maar óók bedreigingen. Onder cyberrisico’s vallen alle ICT-risico’s op financiële schade, die ontstaan door menselijke fouten, technisch falen en cybercrime. Hoe goed is uw bedrijf beschermd? Deze gratis online checklist brengt de grootste cyberrisico’s snel in kaart. 

3 redenen om de Cyberchecklist te doen 

  • Snel inzicht in cyberrisico’s 
  • Binnen 10 minuten gecheckt
  • Bespreek de verbeterpunten met uw adviseur

Check regelmatig of uw bedrijf goed beveiligd is

Het risico op een cyberaanval of ander cyberincident groeit. Volgens experts zijn cyberrisico’s binnen 5 jaar het grootste bedrijfsrisico wereldwijd. Hoe meer data uw bedrijf heeft, hoe hoger het risico én de schade is bij een datalek. Niet alleen cybercriminelen zorgen voor veel schade. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die in de trein een laptop vergeet waar vertrouwelijke informatie op staat, of een facturatieprogramma met persoonsgegevens van klanten raakt besmet met een virus. Met de juiste maatregelen kan veel schade voorkomen worden. 

In 3 stappen uw risico’s in kaart 

De online checklist stelt eenvoudige vragen over personeel, bedrijfsprocessen en technologie. U vinkt alle regels af waaraan u al voldoet. Zo heeft u een goed beeld van de huidige situatie. En kunt u zien welke acties nodig zijn. 

  1. Start de online checklist
  2. Kies een thema
  3. Vink alle onderdelen af waaraan u al voldoet

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.