Zelf een deskundige zoeken

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Avéro Achmea verzoek om rechtsbijstand

Zelf een deskundige zoeken

Rechtsbijstand­verzekering

Soms mag u zelf uw deskundige kiezen

U bent verzekerd van hulp van de juristen van Achmea Rechtsbijstand. U mag zelf een advocaat of juridisch deskundige kiezen als:

  • U en de tegenpartij allebei juridische hulp krijgen van Achmea Rechtsbijstand.
  • Achmea Rechtsbijstand vindt dat u een gerechtelijke of administratieve procedure moet voeren.
Achmea Rechtsbijstand schakelt voor u de juridisch deskundige in

U mag niet zelf een juridisch deskundige inschakelen. Doet u dit wel, dan betalen wij niet voor de kosten. Denkt u dat u recht heeft op een juridisch deskundige? Of is dit in het verleden verkeerd beoordeeld? Neem dan contact op met Achmea Rechtsbijstand.

De kosten van de juristen van Achmea Rechtsbijstand zijn onbeperkt verzekerd

Moeten er naast de juridische hulp van de juristen nog andere kosten gemaakt worden? Dan is dit verzekerd tot € 50.000,-. Is er een gerechtelijke of administratieve procedure? En is een advocaat daarbij niet verplicht, maar kiest u daar wel voor? Dan vergoeden wij de kosten tot € 8.000,-.

De jurist van SAR weet de beste oplossing voor uw situatie

Mag u zelf een jurist of advocaat kiezen als u in een bezwaarprocedure van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen) of CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) zit? Daar heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie uitspraak over gedaan. En hoe zit dat met de Rechtsbijstandverzekering van Avéro Achmea? En wat is Stichting Achmea Rechtsbijstand? We leggen het voor u uit.

Uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie

Heeft u een Rechtsbijstandverzekering van Avéro Achmea? En zit u in een bestuursrechtelijke bezwaarprocedure of in een ontslagprocedure van het UWV? Dan mag u zelf een advocaat of jurist kiezen die uw voorkeur heeft. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie besloten. Komt u in zo’n situatie? Dan leggen wij u dit recht uit. En we vertellen u ook voor welke kosten u precies verzekerd bent. Zo komt u achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan. Maar u kunt ook voor deskundige hulp kiezen van 1 van de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR).

Verzekerd voor deskundige hulp van SAR

Heeft u een Rechtsbijstandverzekering van Avéro Achmea? Dan bent u verzekerd voor deskundige hulp van 1 van de ruim 500 juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). SAR weet precies welk specialisme nodig is voor bijna iedere situatie. Zo hoeft u dat zelf niet uit te zoeken. Wij helpen u graag. Onze klanten die voor een jurist van SAR hebben gekozen zijn in ieder geval heel tevreden. SAR wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,4. En daar zijn we trots op.

Kies een jurist of advocaat van uw voorkeur

Wilt u toch liever een jurist of advocaat van uw voorkeur? Doe dit dan wel in overleg met SAR. Tijdens dit overleg vertelt SAR u de spelregels en voor- en nadelen. Regelt u het allemaal zelf, zonder overleg? Dan vergoeden we de kosten niet.

Mogelijk krijgt u een vergoeding voor eerder gemaakte advocaatkosten

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) start een compensatieactie. Had u eerder een advocaat nodig om uw geschil op te lossen? En:

  • Heeft u aan SAR gevraagd of u gebruik mocht maken van een advocaat of jurist en SAR heeft een vergoeding daarvoor geweigerd;
  • Heeft u zelf kosten gemaakt voor een advocaat of jurist en u heeft hiervoor geen vergoeding gekregen;
  • De kosten voor de advocaat of jurist gingen over een gerechtelijke of administratieve procedure;
  • SAR liet u eerder weten dat volgens haar een gerechtelijke of administratieve procedure de beste route naar een oplossing was en dat er een redelijke kans was deze te bereiken.

Voldoet uw geschil aan alle bovenstaande voorwaarden? Stuur dan een e-mail naar compensatieverzoeken@achmearechtsbijstand.nl. U hoort zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Of neem contact op met uw adviseur. U adviseur helpt u graag verder.

Terug naar boven