Schadevrije jaren

Snel naar...

Schadevrije jaren

Autoverzekering

Schadevrije jaren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar voor Autoverzekeringen geldt: hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting op uw autoverzekering. Bij ons krijgt u maximaal 75% korting op uw premie. Vanaf het moment dat u een autoverzekering afsluit, bouwt u schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat u geen schade heeft, krijgt u één schadevrije jaar erbij. Dit betekent dat de hoogte van uw no-claimkorting elk jaar kan stijgen. Schadevrije jaren bouwt u op als een autoverzekering op uw eigen naam staat. Wanneer u naar een andere verzekeraar overgaat dan neemt u uw schadevrije jaren mee.
Verklaring schadevrije jaren:

Er zijn verschillende manieren om uw schadevrije jaren aan te tonen.

Roy-data

Avéro Achmea maakt gebruik van Roy-data. Dat is een database waarin autoverzekeraars de schadevrije jaren registeren nadat er een autoverzekering is opgezegd. Wij raadplegen altijd Roy-Data om de opgegeven schadevrije jaren te controleren. Alleen verzekeringsmaatschappijen kunnen Roy-Data raadplegen.

Royementsverklaring

Maakt uw oude verzekeringsmaatschappij geen gebruik van Roy-data? Dan sturen zij u een royementsverklaring. Een royementsverklaring is een waardepapier en wordt slechts éénmaal verstrekt. Hierin verklaart de oude verzekeringsmaatschappij hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een royementsverklaring is slechts 3 jaar geldig. Daarna vervallen de schadevrije jaren.

Leaseverklaring

Had u een leaseauto, dan accepteren wij een verklaring van de leasemaatschappij. In de leaseverklaring staat vermeld hoeveel eventuele schades u heeft gehad gedurende de tijd dat u met de leaseauto heeft gereden.

Buitenlandse roymentsverklaring

Heeft u in het buitenland gewoond en woont u nu in Nederland? U kunt dan naar ons een buitenlandse roymentsverklaring toesturen.

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Terug naar boven