Levensverzekeringen

Snel naar...

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
​Levensverzekeringen van Avéro Achmea

​De informatie over levensverzekeringen is bestemd voor klanten met een levensverzekering bij Avéro Achmea. Wij verkopen geen nieuwe levensverzekeringen meer. Wilt u toch graag een nieuwe levensverzekering afsluiten? Neem dan contact op met uw adviseur.

U wilt uw levensverzekering wijzigen?
Het is heel belangrijk om regelmatig te controleren of uw levensverzekering nog past bij uw situatie, wensen en verwachtingen. Als u uw levensverzekering wilt wijzigen, neem dan contact op met uw adviseur. Neem contact op met uw adviseur voor vragen of advies over uw levensverzekering. Als u nog geen adviseur hebt, kunt u een adviseur bij u in de buurt vinden. Met een wijzigingsformulier kunt u eenvoudig uw beleggingen veranderen, uw verzekering veranderen of afkopen of het overlijden van de verzekerde doorgeven.

Is oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering voordelig?
De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren sterk gedaald. Dit komt onder meer doordat we steeds langer blijven leven. Het kan dus zijn dat u goedkoper uit bent als u uw overlijdensrisicoverzekering nu oversluit. Wilt u weten of oversluiten voor u voordeliger is? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met uw adviseur.
 
LET OP: Bij het aanvragen van een nieuwe Overlijdensrisicoverzekering kunt u te maken krijgt met nieuwe voorwaarden en een nieuwe medische acceptatie. Stel dat u niet door de medische acceptatie komt, dan kunt u gewoon de bestaande polis houden. Zeg daarom uw bestaande verzekering pas op als uw nieuwe aanvraag is geaccepteerd.

Beleggingsverzekeringen
U heeft uw beleggingsverzekering afgesloten om een bedrag op te bouwen. Dit bedrag is uw beleggingsdoel. Hiermee wilt u bijvoorbeeld uw inkomen voor later aanvullen, of uw hypotheek aflossen. Het is heel belangrijk om regelmatig te controleren of u dit beleggingsdoel nog haalt. En of uw verzekering nog past bij uw wensen en verwachtingen. Laat u daarom goed adviseren.

Hoe belegt Avéro Achmea?
Met uw beleggingsverzekering belegt u in beleggingsfondsen. De koersen van deze beleggingsfondsen fluctueren dagelijks. Wij plaatsen de koersen dagelijks op onze website. Bekijk zelf de koersinformatie voor de Achmea Mixfondsen of de koersinformatie voor de beleggingsfondsen.

We bieden fondsen met lage kosten: de Achmea mixfondsen
Avéro Achmea werkt voortdurend aan de verbetering van haar producten. In 2014 hebben we daarom beleggingen omgezet naar Achmea Mixfondsen. Deze fondsen kennen lage kosten.

In 2013 en 2014 pasten wij ook andere levensverzekeringen aan
Om te blijven voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten, en tegelijkertijd kosten zo laag mogelijk te houden, pasten wij in 2013 en 2014 een aantal levensverzekeringen aan. Het gaat om de volgende verzekeringen:

  1. Overlijdensrisicoverzekeringen: De overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de verzekering.
  2. Uitvaartverzekeringen: De uitvaartverzekering keert een bedrag uit wanneer de verzekerde overlijdt. Dit bedrag is bedoeld om de uitvaart te regelen. Gebruik de uitvaartkostenmeter om de globale kosten voor een uitvaart te berekenen.
  3. Garantieverzekeringen: Met een garantieverzekering bouwt u een bedrag op dat wordt uitgekeerd op de einddatum van de verzekering of bij eerder overlijden van de verzekerd. Het bedrag kunt uw voor verschillende doelen opbouwen, bijvoorbeeld als aanvulling op uw inkomen voor later, of het aflossen van uw hypotheek.

Klanten waarvoor de verzekering aangepast wordt ontvangen een brief van ons. Hoort u niets van ons? Dan verandert er niets voor u.

Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten
We spreken van een kapitaaloverdracht, wanneer wij geld uit een verzekerings- bancair of beleggingsproduct over dragen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Dit doen wij altijd met uw toestemming. Daarover hebben wij onderling afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten. U kunt in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten zelf lezen wat deze afspraken inhouden.

De waarde van een goed advies
Avéro Achmea biedt verzekeringen en financiële producten aan particulieren en bedrijven. Deze producten kunnen ingewikkeld zijn. De keuzes die u moet maken kunnen een grote invloed hebben op uw leven. Daarom is een goed advies van een onafhankelijke specialist daarbij erg belangrijk. U kunt samen met uw adviseur bekijken welke verzekeringsmogelijkheid het beste bij uw situatie past.

 

De regels rond het stoppen met sommige kapitaalverzekeringen zijn veranderd

 

Op 1 april 2017 is de wet veranderd. Er gelden andere regels als u uw kapitaalverzekering stopt. Wat betekent dat voor u?

U hoeft niet meer minimaal 15 of 20 jaar in te leggen

Met een kapitaalverzekering bouwt u belastingvrij een bedrag op waarmee u uw hypotheek kunt aflossen. Vanaf 1 april hoeft u daarvoor niet meer minimaal 15 of 20 jaar in te leggen om een belastingvrijstelling te krijgen.

U mag het opgebouwde bedrag uit laten keren wanneer u dat wilt.

De nieuwe regels gelden voor de volgende producten:

 

  • Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW);
  • Kapitaalverzekering uit het regime Brede Herwaardering;
  • Spaarrekening Eigen Woning (SEW);
  • Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW).

 

Er zijn nog wel andere regels als u gebruik wilt maken van de belastingvrijstelling

Denk er bijvoorbeeld aan dat u onafgebroken (zonder pauze) ingelegd moet hebben. Voor de KEW, SEW en BEW geldt dat u het bedrag dan wel moet gebruiken voor het aflossen van uw hypotheek in box 1. Wilt u meer over de regels weten? Neem dan contact op met uw adviseur.

Let op! Wij kunnen niet beoordelen of het voor u verstandig is om te stoppen met uw verzekering of rekening. Bespreek dit met uw adviseur.

 

Meer informatie

Meer downloads

Terug naar boven