Zorgpas

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Neem uw zorgpas mee naar uw zorgverlener

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Heeft u geen zorgpas? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u deze niet ontvangen? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

 

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance (+31 71 364 18 50) in uw mobiele telefoon. Gebeurt er iets vervelends? Bel met Eurocross Assistance

 

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EU/EER. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U krijgt dan dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. U betaalt ook dezelfde eigen bijdrage. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben.

 

Wat krijgt u niet betaald met de zorgpas met EHIC

De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen. U kunt de EHIC niet gebruiken als uw basisverzekering is beëindigd of opgeschort (detentie). Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten (+31 71 364 18 50).

 

Veelgestelde vragen

 

 

​​ ​​​​​​​

Terug naar boven