Veranderingen voor 2019

Snel naar...
​​Alle veranderingen voor 2019 op een rij​​

Op Prinsjesdag maakte het kabinet de veranderingen in de basisverzekering bekend. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. De zorgpremie voor de basisverzekering stijgt. Daar staat een verhoging van de maximale zorgtoeslag tegenover. Het eigen risico verandert niet. Dit blijft € 385. Ook een aantal vergoedingen in de basisverzekering verandert. Wij zetten de veranderingen graag voor u op een rij.

De zorgpremie stijgt


Op 10 november hebben wij de nieuwe premie bekend gemaakt. Bekijk de belangrijkste wijzigingen


Bekijk wanneer u wijzigingen doorgeeft


Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw wijzigingen doorgeeft. Wij zetten de belangrijke data graag voor u op een rij.
 

Hoogte van het eigen risico


Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Voor 2019 blijft het eigen risico € 385 .

Basispakket verandert 


In 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid met een aantal vergoedingen. Ook vervallen een aantal vergoedingen. Wat komt erbij? en wat gaat eruit?
 

Uw eigen risico vooraf gespreid betalen


Betaal het verplicht eigen risico in 10 termijnen. U kunt dit jaarlijks aanvragen tot 1 februari. Het eerste termijnbedrag betaalt u in februari.

Premies en reserves


Sinds 2008 is de premie gemiddeld minder gestegen dan de zorgkosten. Dat betekent dat dit jaar de zorgkosten hoger zijn dan er aan premie binnenkomt. We zetten reserves in om dit verschil bij te leggen. Hoe werkt dat precies?

 
Terug naar boven