Veranderingen voor 2018

​​Alle veranderingen voor 2018 op een rij​​

De premies zijn bekend. En de veranderingen in de aanvullende verzekeringen zijn bekend. U kunt ook uw pakket controleren of deze nog bij u past. Wij zetten het voor u op een rij.

Premie 2018


De zorgpremie in 2018 kost € 119,45. Dat is € 2 meer dan in 2017. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 2,8%. Misschien kunt u korting krijgen. Bijvoorbeeld door collectieve afspraken met uw werkgever.Veranderingen in de vergoedingen


Bekijk de wijzigingen in de aanvullende verzekering en de tandverzekering.Hoogte van het eigen risico


Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Voor 2018 blijft het eigen risico op € 385 .


Basispakket in 2018 uitgebreid


Er verdwijnen geen vergoedingen uit de basisverzekering. Vanaf januari 2018 wordt het aantal vergoedingen uitgebreid.

 


Uw eigen risico vooraf gespreid betalen


Betaal het verplicht eigen risico in 10 termijnen. U kunt dit jaarlijks aanvragen tot 1 februari. Het eerste termijnbedrag betaalt u in februari.


Premies en reserves


Sinds 2008 is de premie gemiddeld minder gestegen dan de zorgkosten. Dat betekent dat dit jaar de zorgkosten hoger zijn dan er aan premie binnenkomt. We zetten reserves in om dit verschil bij te leggen. Hoe werkt dat precies?


Bekijk wanneer u wijzigingen doorgeeft


Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw wijzigingen doorgeeft. Wij zetten de belangrijke data graag voor u op een rij.

 


Terug naar boven