Vergoeding van geneesmiddelen

Snel naar...

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
vergoeding medicijnen

​Vergoeding van geneesmiddelen

​Als u een medicijn nodig heeft, schrijft de huisarts of specialist op het recept welke stof er in dit medicijn moet zitten. Een arts kiest geen specifiek merk. Afhankelijk van uw verzekering vergoeden wij dit medicijn.
Welk medicijn is goed voor u?
De apotheker kiest het middel dat voor u geschikt en voordelig is. Het medicijn dat u krijgt, kan een andere naam hebben dan het medicijn dat u eerder kreeg. Het middel is dan hetzelfde, maar komt van een andere fabrikant. Uiteraard zijn alle medicijnen getest volgens strenge regels. Als u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen kan de arts dit aangeven op het recept. Uw apotheker bepaalt dan in overleg met u welk medicijn in dat geval voor u het meest geschikt is.
 
Worden mijn medicijnen altijd vergoed?
Met ruim 99% van alle apotheken in Nederland hebben wij afspraken gemaakt en een contract getekend. Wilt u naar een apotheek waarmee wij geen afspraken hebben (niet-gecontracteerd)?
 
Bij de ZorgPlan Natura vergoeden wij dan 75% van het tarief dat in de markt gebruikelijk is. Heeft u als basisverzekering ZorgPlan Restitutie dan krijgt u een volledige vergoeding tot maximaal het door ons vastgestelde tarief. Op de zorgzoeker vindt u alle apothekers en andere zorgverleners met wie we afspraken hebben gemaakt.
 
Meer weten?
Meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen vindt u in ons Geneesmiddelenbeleid.
 
Terug naar boven