Vergoedingen en dekkingen 2016

Snel naar...
Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
​​Goede zorg en ruime vergoedingen​​​​​​​​

​​​Goede zorg betekent de juiste zorg op het juiste moment en op de juiste plaats. Avéro Achmea is er voor ú, wanneer u goede zorg nodig heeft. Met een heel ruime basisverzekering en uitmuntende aanvullende verzekeringen. Om u te helpen bij de keuze welke zorgcombinatie het beste bij u past, hebben wij een vergoedingenwijzer gemaakt.

De zorgcombinatie die het beste bij u past
Om u te helpen bij de keuze welke zorgcombinatie het beste bij u past, hebben wij een vergoedingenwijzer gemaakt. U vindt daar het uitgebreide dekkingsoverzicht van onze basis- en aanvullende verzekeringen. Wij geven u graag wat extra’s: korting

Kijk op onze digitale vergoedingenwijzer. Hier ziet u snel en efficiënt wat de vergoedingen én voorwaarden zijn voor elke basis- en aanvullende verzekering. Zo ziet u gelijk welke zorgcombinatie het beste bij u past!
 
Lees de vergoedingenwijzer 2016 voor een compleet overzicht van de vergoedingen en premies van de basis- en aanvullende verzekeringen. 
 
 
Extra informatie
Naast het totale vergoedingenoverzicht hebben wij voor sommige vergoedingen extra informatie. Die vindt u hieronder per onderwerp. Hier vindt u de tarieven voor niet gecontracteerde zorg en wat we vergoeden vanuit het Select Zorg Plan en het Keuze Zorg Plan.
 
Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener?
Mogelijk moet u de nota dan eerst zelf voorschieten. Deze nota dient u vervolgens bij ons in. Wij adviseren u contact op te nemen met de niet-gecontracteerde zorgverlener over de hoogte van het te declareren bedrag. Als u een Select Zorg Plan heeft, ontvangt u over het algemeen een lagere vergoeding van ons dan uw zorgverlener bij u in rekening brengt. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk nog eigen risico verschuldigd bent over de vergoeding. Voor de actuele stand van het eigen risico verwijzen wij u naar het laatste declaratieoverzicht. Uiteraard kunt u dit ook telefonisch (071 751 00 22) bij ons opvragen.
 
Mondzorg inclusief orthodontische behandelingen
Voor kinderen onder de 18 betalen wij de tandartskosten vanuit de basisverzekering. Dit geldt echter niet voor kronen, bruggen, inlays en implantaten. En ook niet voor orthodontie. Hiervoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. 

Coulanceregeling voor orthodonthie
In 2016 zijn er wijzigingen in de vergoedingen van orthodontie.
Heeft u in 2015 de aanvullende verzekering Start of Royaal? En heeft u in 2015 gebruik gemaakt van orthodontie? Dan gelden er voor u in 2016 mogelijk andere vergoedingen.
 • ​AV Start
  De vergoeding voor verzekerden tot 18 jaar stopt in 2016. Bent u in 2015 begonnen met de orthodontische behandeling? Dan houdt u recht op de bestaande dekking. Deze dekking is 90% tot € 1.500.
 • AV Royaal
  • ​Orthodontie, voor verzekerden tot 18 jaar
   De dekking wordt 100% tot maximaal € 2.000 voor de gehele duur van de aanvullende verzekering.
   Dit was in 2015: 90% tot € 2.500. Bent u in 2015 gestart met een orthodontische behandeling? Dan heeft u na het bereiken van € 2.000 (nieuwe maximum) nog recht op 90% tot € 500 (restant oude regeling).
  • Orthodontie, voor verzekerden van 18 tot 22 jaar
   De dekking vervalt. We vergoeden maar tot 18 jaar. Bent u in 2015 begonnen met de orthodontische behandeling? Dan houdt u aanspraak op de vervallen vergoedingsregeling tot het einde van de behandeling. Deze vergoeding is 90% tot € 2.500. 
  • Orthodontie, voor verzekerden van 22 jaar en ouder 
   De dekking stopt helemaal. Startte de behandeling vóór 2016? En heeft u nog hetzelfde pakket? Dan geldt een coulance-regeling tot het einde van de behandeling. Deze vergoeding is 70% tot € 1.000.
Paramedische zorg 
 
Alternatieve geneeswijzen en therapieën
 

Geestelijke gezondheidszorg
Tarieven GGZ Basiszorg 2016​
Tarieven GGZ Gespecialiseerd 2016
Tarieven GGZ Verblijf 2016
Tarieven GGZ Langdurig 2016​

Hulpmiddelen
Reglement hulpmiddelen 2016
Erratum reglement hulpmiddelen 2016​
Tarieven niet-gecontracteerde hulpmiddelen 2016

 
 
 

Voetzorg diabetes

Vergoeding voetzorg 2016​
 
Heeft u hulp nodig bij langdurige zorg?
De afdeling Zorgbemiddeling helpt u met het krijgen van langdurige zorg.
 
 

  Vergoedingen en dekkingen 2017

​​​
Terug naar boven