Declareren zorgkosten

Snel naar...

Online declareren

Klik hieronder om direct uw nota's online te declareren.

Waarom een onafhankelijke adviseur?

Wij willen u goed adviseren. Avéro Achmea werkt daarom met onafhankelijke adviseurs.
Declareren zorgkosten

​Online declareren: eenvoudig en snel

​Het eenvoudigst is online declareren. U scant uw nota, u upload uw nota aan de linkerzijde van deze pagina en wij verwerken deze. Hieronder leest u hoe het werkt.
Aan welke eisen moet mijn nota voldoen?

Controleer voor u uw nota opstuurt, of de volgende gegevens op de nota vermeld staan:
het relatienummer (rechtsboven plaatsen) en de naam, adres, woonplaats en geboortedatum van de persoon die behandeld is, de behandeldatum een omschrijving van de behandeling die is gegeven en/of de naam van het gekregen product.
 
Declaratieformulier
U hoeft alleen een declaratieformulier in te vullen voor onderstaande kosten. In alle andere gevallen heeft u geen declaratieformulier nodig. Hieronder vindt u de declaratieformulieren.
 
U kunt het declaratieformulier downloaden en uitprinten. U vult het in en maakt een scan om het samen met uw nota('s) online te versturen.
  
Kwaliteitseisen en tips voor uw scan

Scan de nota met een goede kwaliteit met een resolutie van 72 dpi of meer. Gebruik liever niet de instelling zwart-wit. Lukt het uploaden van uw nota niet dan kan het helpen om de dpi van uw scanner anders in te stellen. Hoe u de dpi van uw scanner instelt, leest u in de gebruiksaanwijzing van uw scanner.
  • Sla het bestand op in PDF of JPEG-formaat. Wij adviseren u elke nota apart op te slaan en in te sturen.
  • Zet geen 'rare' tekens in de bestandsnaam als een komma, () of #. Een bestand mag maximaal 5 MB zijn.
  • Wilt u voor u het bestand opstuurt controleren of de tekst goed leesbaar is en of niet een deel van de nota is weggevallen?
  • Als u (meerdere) nota's heeft ingediend is het mogelijk dat de afwikkeling daarvan op verschillende momenten plaatsvindt. U krijgt in ieder geval bericht van ons over alle door u ingediende nota's.
 
Per post declareren
U kunt natuurlijk ook uw declaratie per post insturen. U controleert of de naam, adres, woonplaats en geboortedatum van de verzekerde op de nota staan. Staan deze er niet op dan graag op de nota noteren. Rechtsboven op de nota noteert u uw relatienummer (te vinden op uw zorgpas).
 
De nota kunt u insturen naar:
Avéro Achmea
Afdeling Declaratieservice
Postbus 59005
1040 KA  Amsterdam
 
In de meeste gevallen worden nota’s binnen 10 werkdagen betaald. De vergoeding waar u recht op heeft betalen wij rechtstreeks aan u uit.
 
Ongeval?
Heeft u een ongeval gehad en heeft u hiervoor een ziektekostennota ontvangen? Mail ons dan via verhaalszaken@achmea.nl of bel naar 071 367 08 93. We kunnen dan de kosten van de schade misschien terugvragen bij de tegenpartij.
 
Nota’s buitenland. Wat krijgt u vergoed?
Wat u precies vergoed krijgt bij zorg in het buitenland, hangt af van de verzekering die u heeft gekozen. Bij vergoedingen vindt u of een behandeling wel of niet vergoed wordt. In deze vergoedingen leest u ook de vergoeding als u voor planbare (niet-acute) zorg naar het buitenland gaat. Gaat u voor planbare zorg naar het buitenland, dan adviseren we om toestemming aan te vragen bij ons. Zo weet u of de behandeling vergoed wordt en voor welk (maximaal) bedrag.
 
Spoedeisende (acute) zorg in het buitenland wordt altijd vergoed tot het Nederlandse tarief. Met een aanvullende verzekering kunt u dit aanvullen tot de kostprijs.
 

Belangrijk om te weten:

  • Nota's uit het buitenland moeten bij voorkeur geschreven zijn in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. Als wij het noodzakelijk vinden kunnen we u vragen een nota te laten vertalen door een beëdigd vertaler. Deze vertaalkosten zijn dan voor uw rekening.
  • Omrekenkoers buitenlandse valuta
    Wij rekenen met de dagelijkse omrekenkoers van de Europese Centrale Bank. Wij houden de koers aan die geldig was op de factuurdatum van de nota.
 
 
 

Meer downloads


Overzicht van alle downloads
Terug naar boven