Zakelijke Rechtsbijstandverzekering
Omdat een juridisch conflict ook u kan overkomen en professionele juridische bijstand dan welkom is

Rechtsbijstandverzekering

Deskundige juridische hulp bij conflicten

Een conflict met een medewerker, leverancier of klant kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Met de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering van Avéro Achmea krijgt u professionele juridische bijstand bij zakelijke conflicten. We vergoeden de kosten voor advocaat, proces, incasso, reis en verblijf. Met deze verzekering kunt u bovendien terugvallen op deskundige hulp van de specialisten van Achmea Rechtsbijstand.

Ondernemersdesk: uw persoonlijk adviseur voor u als ondernemer
Als uw zaak verdere behandeling nodig heeft, krijgt u 1 vaste jurist aangewezen. Een jurist die affiniteit heeft met ondernemerschap. En die als uw persoonlijk adviseur uw zaak verder oppakt. Deze jurist verdiept zich in uw zaak en adviseert u over de oplossing voor uw situatie. Zijn er andere specialisten nodig? Dan schakelt de jurist deze voor u in. Zodat u tijdens de behandeling van uw zaak altijd 1 vast aanspreekpunt heeft.

De Zakelijke Rechtsbijstandverzekering is onderdeel van het Zaken Zekerplan. Sluit u meerdere verzekeringen binnen dit pakket, dan ontvangt u tot 8% pakketkorting.

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. De adviseur kent uw bedrijf en uw bedrijfsrisico’s. Zo bent u verzekerd van een goed advies.  

3 redenen om voor de Rechtsbijstandverzekering te kiezen

 • Een vast aanspreekpunt tijdens de behandeling van uw zaak
 • In 1e gesprek hoort u of uw zaak kans van slagen heeft
 • Dekt ook proces- en incassokosten

Bekijk wat u verzekert met onze Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Wel verzekerd

 • rechtsbijstand bij het verhalen van schade op een ander
 • rechtsbijstand bij een geschil over arbeidsrecht
 • de inschakeling van externe specialisten voor €30.000 per gebeurtenis
 • rechtsbijstand door een advocaat naar keuze tot €10.000 per gebeurtenis in een gerechtelijke of administratieve procedure wanneer een advocaat niet wettelijk verplicht is
 • incassobijstand bij een geschil over een niet betaalde rekening van €100 of meer

Niet verzekerd

 • rechtsbijstand bij een geschil dat al speelde
 • rechtsbijstand voor een verzoek minder dan €450
 • rechtsbijstand bij een geschil over een belastingaangifte


Alle Zaken Zekerplan voorwaarden:

Stel uw Rechtsbijstand-verzekering samen

Rechtsbijstandverzekering Optimaal

Onenigheid met anderen? Hiermee bent u verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen over het verhalen van schade, over arbeidsrecht, over diensten die u aantrekt en goederen of diensten die u zelf levert.

Extra optie: Bedrijfsmotorrijtuigen Compact

Zitten u en uw medewerkers veel op de weg? Dan is uitbreiding met de dekking Bedrijfsmotorrijtuigen een goede optie. Ontstaat er een geschil met het verzekerde voertuig, dan is juridische bijstand verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer uw medewerker met zijn bedrijfswagen betrokken raakt bij een ongeval en de schuldvraag onduidelijk is.

Wilt u ons product vergelijken met andere aanbieders?

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen.

Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Bekijk het informatiedocument

Rechtsbijstandverzekering

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.