Zaken Zekerplan Brand: Roerende Zakenverzekering
Verzekert schade aan de bedrijfsinventaris en voorraad

Rubriek Brand: Roerende Zakenverzekering

Uw bedrijfseigendommen goed verzekerd

Een bedrijf kan ernstige schade oplopen door bijvoorbeeld een brand of storm. Met de Brandverzekeringen van Avéro Achmea verzekert u schade aan gebouwen, inventaris of voorraad. Ook schade door bedrijfsstilstand kunt u verzekeren. Met de Brandverzekeringen biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning tijdens het acceptatie- en schadetraject. De rubriek brand kent 8 verschillende verzekeringen.

 • Geeft rust en zekerheid bij brand 
 • Op maat samen te stellen
 • Verzekert ook tegen bedrijfsstilstand

Roerende Zakenverzekering

Verzekert schade aan de bedrijfsinventaris en voorraad

De Roerende Zakenverzekering is onderdeel van de rubriek Brand uit het Zaken Zekerplan. Deze verzekering biedt een ruime dekking voor schade aan de inventaris en voorraad zaken. Met de Roerende Zakenverzekering van Avéro Achmea biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning in het acceptatie- en schadetraject. 

Bekijk de dekkingen van de Roerende Zakenverzekering 

Schade door Brand Brand/Storm Uitgebreid Uniek
Brand
Blikseminslag
Ontploffing
Lucht- en ruimtevaartuigen
Storm
Diefstal, inbraak, beroving, vandalisme
Regen, sneeuw, hagel
Instorting of ontzetting gebouw door sneeuw- of waterbelasting
Water na een breuk uit aquaria en zit- en slaapmeubelen
Plunderingen en rellen
Koelschade tot €1.500
Water, olie en stoom uit installaties
Rook en roet
Schade door breuk ruiten van het gebouw
Elke andere plotselinge gebeurtenis 

Bekijk wat u verzekert met de Roerende Zakenverzekering

Wel verzekerd

 • opruimingskosten tot 10% van het verzekerde bedrag op het risicoadres tot maximaal €500.000 
 • bereddingskosten tot 50% van het verzekerde bedrag voor dat risicoadres
 • kasgeld tot €1.250 (ruimere dekking op Kasgeldverzekering)
 • koelschade tot €1.500 (ruimere dekking op Koelschadeverzekering)
 • kosten aan het gebouw voor rekening huurder tot 10% van het verzekerde bedrag
 • kosten voor vervoer en opslag na een gedekte schade tot 10% van het verzekerde bedrag
 • roerende zaken buiten het gebouw in de bijgebouwen
 • roerende zaken tijdelijk elders in Nederland tot 10% van het verzekerde bedrag tot maximaal €100.000

Niet verzekerd

Schade als gevolg van:

 • overstroming en aardbeving
 • slecht onderhoud
 • ongedierte en geleidelijk werkende invloeden
 • illegale activiteiten zoals hennepteelt
 • waterschade aan roerende zaken in kelders mits 15 cm boven de vloer geplaatst
 • grondwater
 • terugstromend rioolwater anders dan uit afvoerbuizen of daarop aangesloten sanitair

Voor schade aan asbestdaken geldt een beperkte schadevergoeding en/of dekking.

Downloads & voorwaarden 

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden van de Roerende Zakenverzekering.

Veelgestelde vragen over de Roerende Zakenverzekering

Welke dekking is mogelijk?

De meest geadviseerde dekking is Uitgebreide Gevaren (UGV). Een beperktere dekking, Brand of Brand/Storm is ook mogelijk. In sommige situaties bieden wij alleen deze beperktere dekking aan. Denk aan zaken in half open gebouwen of buiten, onvoldoende inbraakpreventie of leegstand.

In veel gevallen kunt u ook kiezen voor de ruimere Uniekdekking. Deze dekking bieden wij aan voor diverse bedrijfssectoren. Via ons online offerteprogramma ZZP Online ziet u wanneer deze van toepassing is.

Hoe krijg ik een offerte?

Met ZZP Online maakt u snel en eenvoudig een complete offerte voor uw relatie. Doordat het programma interactief is, kan onze Commerciële Binnendienst u direct ondersteunen bij het op maat maken van uw voorstel. Nadat uw relatie de offerte inclusief de slotvragen ondertekend heeft, rondt u de aanvraag digitaal af. Snelheid, gemak en maatwerk.

Hoe krijg ik toegang tot ZZP Online? 

Werkt u samen met ons op het gebied van schadeverzekeringen? Dan heeft u van ons inloggegevens voor ZZP Online ontvangen. Bent u deze kwijt? Bel dan onze supportdesk op telefoonnummer 058 297 72 34. Of mail naar supportdesk@achmeaonline.nl

U kunt op 2 manieren inloggen

Hoe werkt ZZP Online?

Hoe krijgt mijn relatie garantie tegen onderverzekering voor de inventaris?

Voor inventarissen waarvoor dat zinvol is, bieden wij gratis garantie tegen onderverzekering aan. Wij laten de waarde vaststellen door Huygenhoek Taxaties. Uw relatie ontvangt het rapport en heeft 14 dagen de tijd om hierover vragen te stellen als dat nodig is. Zonder tegenbericht zetten wij de getaxeerde waarde als verzekerd bedrag op de polis. Uw relatie is dan verzekerd tegen onderverzekering bij schade. Let op: ook voor waardebepaling geldt, net als bij deskundigentaxatie, dat de polisvoorwaarden worden gevolgd. Dit kan afhankelijk van de situatie de nieuwwaarde zijn, maar ook de vervangingswaarde.

Niet voor alle inventaris kunnen wij Garantie Tegen Onderverzekering verlenen. Dit is afhankelijk van de verzekerde waarde en de (hoofd)bedrijfsactiviteit. Zo is garantie niet mogelijk voor verzekerde bedragen boven de €2,3 miljoen. Bij acceptatie beoordelen wij of garantie mogelijk is. Heeft u hierover vragen? Neemt u dan contact op met onze Commerciële Binnendienst.

Wat zijn belangrijke richtlijnen bij acceptatie van de Roerende Zakenverzekering?

Voor de meeste risico’s die worden aangeboden, ontvangt u van ons een passende verzekeringsoplossing. Toch zijn er altijd risico’s die door bijvoorbeeld hun aard of omvang niet in onze portefeuille passen. Zo zijn we bij de Roerende Zakenverzekering terughoudend met acceptatie van de volgende type risico’s:

 • Recycling
 • Kunststofverwerking
 • Voedingsindustrie
 • Agrarisch gebruik en maneges
 • Juweliers
 • Zaken in gebouwen die asbest bevatten
 • Zaken in kassen
 • Zaken in bedrijvenverzamelgebouwen met een niet beheersbaar brandrisico

Voor bepaling van het inbraak/diefstalrisico maken wij gebruik van de VRKI richtlijnen. In veel gevallen kunt u zelf vooraf bepalen welk preventieniveau nodig is bij uw relatie.

Ook ZZP Online bevat acceptatierichtlijnen en -grenzen. Loopt uw offerte hierop vast? Neemt u dan contact op met onze Commerciële Binnendienst. Zij helpen u direct verder.

Wanneer doet Avéro Achmea technische inspectie?

Afhankelijk van de aard en omvang van een brandrisico, doen wij een technische inspectie bij uw relatie. Met een inspectie proberen we de diverse risico’s inzichtelijk en beter beheersbaar te maken. Dit is goed voor de bedrijfscontinuïteit van uw relatie en het ondersteunt u in uw zorgplicht.

Onze technische inspecteurs helpen u graag met advies over preventie in een vroegtijdig stadium. Zoals voorafgaand aan een bedrijfsverhuizing, in het offertestadium of bij het opstellen van een beveiligingsplan. U kunt hiervoor contact opnemen met de Commerciële Binnendienst.

We maken afspraken over verbeterpunten, die we overzichtelijk aan uw relatie overleggen in een Preventiescan. Deze afspraken komen ook op de polis. 

Wie laat ik de preventieve voorzieningen uitvoeren?

Of het nu gaat om inbraak, leegstandbeheer, elektrakeuringen of brandpreventie, voor iedere vorm van preventie zijn er gespecialiseerde bedrijven in de markt. Veel sectoren hebben een eigen kwaliteitsstandaard, die voor ons als verzekeraar vaak leidend is voor acceptatie. Denk bijvoorbeeld aan BORG, VEB, SCM en Uneto/VNI. Om de keus voor u te vereenvoudigen, hebben wij een aantal van deze landelijk werkende bedrijven geselecteerd in ons Risico Reductieplan. Zo bent u zeker van goede kwaliteit tegen een gereduceerd tarief.

Is een elektrakeuring verplicht?

25% van alle bedrijfsbranden ontstaan in de elektrische installatie. Om dit risico beter beheersbaar te maken, vragen wij bedrijven vanaf €500.000 aan verzekerd belang aan brandrisico’s, om een elektrakeuring volgens NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf te laten doen. Kijk voor meer informatie op zakenzekerplan/elektrakeuring.

Hoe geef ik een wijziging op een bestaande verzekering door?

Wijzigingen geeft u per mail door aan de Commerciële Binnendienst. U ontvangt dan binnen een week de gewijzigde polis(sen). Bij bepaalde wijzigingen van een risico (ander risicoadres of contractant) vragen wij u om een aanvraagformulier aan te leveren. Heeft u vragen over een wijziging? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact met een deskundige

Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl