Zaken Zekerplan Brand: Koelschadeverzekering
Verzekert schade door een falende koelinstallatie

Rubriek Brand: Koelschadeverzekering

Uw bedrijfseigendommen goed verzekerd

Een bedrijf kan ernstige schade oplopen door bijvoorbeeld een brand of storm. Met de Brandverzekeringen van Avéro Achmea verzekert u schade aan gebouwen, inventaris of voorraad. Ook schade door bedrijfsstilstand kunt u verzekeren. Met de Brandverzekeringen biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning tijdens het acceptatie- en schadetraject. De rubriek brand kent 8 verschillende verzekeringen.

 • Geeft rust en zekerheid bij brand 
 • Op maat samen te stellen
 • Verzekert ook tegen bedrijfsstilstand

 Koelschadeverzekering

Verzekert schade door een falende koelinstallatie

De Koelschadeverzekering is onderdeel van de rubriek Brand uit het Zaken Zekerplan. Deze verzekering vergoedt schade aan gekoelde zaken door een plotseling, onvoorziene beschadiging van de koelinstallatie. Ook een storing in de elektriciteit door  brand- en bliksemschade bij een elektriciteitsstation is gedekt. Met de Koelschadeverzekering van Avéro Achmea biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden deskundige ondersteuning in het acceptatie- en schadetraject.

Bekijk wat u verzekert met de Koelschadeverzekering

Wel verzekerd

Schade aan gekoelde zaken ontstaan door een geheel of gedeeltelijk falen van de koelinstallatie door een gedekte gebeurtenis zoals:

 • verlies, waardevermindering en/of bederf 
 • bedrijfsschade tot 10% van het verzekerde bedrag met een maximum van 52 weken
 • opruimingskosten tot 10% van het verzekerde bedrag
 • bereddingskosten

Niet verzekerd

Schade als gevolg van:

 • overstroming en aardbeving
 • achterstallig onderhoud, slijtage, corrosie en ander geleidelijk bederf
 • onvoldoende brandstof voor de koelinstallatie
 • het niet goed functioneren van de afleesapparatuur van de koelinstallatie
 • illegale activiteiten zoals hennepteelt
 • kosten voor het ongedaan maken van bodem- en waterverontreiniging 


Downloads & voorwaarden

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden van de Koelschadeverzekering.

Veelgestelde vragen over de Koelschadeverzekering

Hoe krijg ik een offerte?

Met ons online offerteprogramma ZZP Online maakt u snel en eenvoudig een complete offerte voor uw relatie. Doordat het programma interactief is, kan onze Commerciële Binnendienst u direct ondersteunen bij het op maat maken van uw voorstel. Nadat uw relatie de offerte inclusief de slotvragen ondertekend heeft, rondt u de aanvraag digitaal af. Snelheid, gemak en maatwerk.

Hoe krijg ik toegang tot ZZP Online? 

Werkt u samen met ons op het gebied van schadeverzekeringen? Dan heeft u van ons inloggegevens voor ZZP Online ontvangen. Bent u deze kwijt? Bel dan onze supportdesk op telefoonnummer 058 297 72 34. Of mail naar supportdesk@achmeaonline.nl

U kunt op 2 manieren inloggen

Hoe werkt ZZP Online?

Wat zijn belangrijke richtlijnen bij acceptatie van de Koelschadeverzekering?

De Koelschadeverzekering is onderdeel van de rubriek Brand uit het Zaken Zekerplan. U kunt de dekking alleen sluiten in combinatie met de andere brandverzekeringen van het bedrijf.

Bij een verzekerd bedrag vanaf €5.000 is een onderhoudscontract van de installatie verplicht. 

Bij een verzekerd bedrag vanaf €25.000 is doormelding van een storing op de koelinstallatie verplicht. Er dient dan binnen een uur een deskundige aanwezig te zijn om de juiste maatregelen te nemen.

Ook ZZP Online bevat acceptatierichtlijnen en -grenzen. Loopt uw offerte hierop vast? Neem dan contact op met onze Commerciële Binnendienst. Zij helpen u direct verder.

Hoe geef ik een wijziging op een bestaande verzekering door?

Wijzigingen geeft u per mail door aan de Commerciële Binnendienst. U ontvangt dan binnen een week de gewijzigde polis(sen). Bij bepaalde wijzigingen van een risico (ander risicoadres of contractant) vragen wij u om een aanvraagformulier aan te leveren. Heeft u vragen over een wijziging? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact met een deskundige

Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl