Zaken Zekerplan Brand: Gebouwenverzekering
Beschermt het bedrijfsgebouw tegen de gevolgen van schade

Rubriek Brand: Gebouwenverzekering

Uw bedrijfseigendommen goed verzekerd

Een bedrijf kan ernstige schade oplopen door bijvoorbeeld een brand of storm. Met de Brandverzekeringen van Avéro Achmea verzekert u schade aan gebouwen, inventaris of voorraad. Ook schade door bedrijfsstilstand kunt u verzekeren. Met de Brandverzekeringen biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning tijdens het acceptatie- en schadetraject. De rubriek brand kent 8 verschillende verzekeringen.

De voordelen van de Zaken Zekerplan Brandverzekeringen

 • Geeft rust en zekerheid bij brand 
 • Op maat samen te stellen
 • Verzekert ook tegen bedrijfsstilstand

Gebouwenverzekering

Beschermt het bedrijfsgebouw tegen de gevolgen van schade

De Gebouwenverzekering is onderdeel van de rubriek Brand uit het Zaken Zekerplan. Deze verzekering biedt een ruime dekking voor schade aan de eigen bedrijfsgebouwen of bouwkundige aanpassingen aan het huurpand (huurdersbelang). Met de Gebouwenverzekering van Avéro Achmea biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning tijdens het acceptatie- en schadetraject. 

Bekijk de dekkingen van de Gebouwen­verzekering

Schade door Brand Brand/Storm Uitgebreid Uniek
Brand
Blikseminslag
Ontploffing
Lucht- en ruimtevaartuigen
Storm
Diefstal, inbraak, vandalisme
Regen, sneeuw, hagel
Instorting of ontzetting gebouw door sneeuw- of waterbelasting
Water na een breuk, vorst of verstopping
Aanrijding en aanvaring
Plunderingen en rellen
Omvallen van antennes, zonweringen, lichtreclames
Water, olie en stoom uit installaties
Rook en roet
Elke andere plotselinge gebeurtenis 

Bekijk wat u verzekert met de Gebouwenverzekering

Wel verzekerd

 • opruimingskosten tot 10% van het verzekerde bedrag tot maximaal €500.000 
 • huurderving tot 10% van het verzekerde bedrag 
 • bereddingskosten tot 50% boven het verzekerde bedrag van het op het polisblad verzekerde risicoadres 
 • tuinaanleg tot €5.000
 • extra kosten op last van de overheid tot €25.000

Niet verzekerd

Schade als gevolg van:

 • overstroming en aardbeving
 • slecht onderhoud
 • illegale activiteiten zoals hennepteelt
 • vochtdoorlating door muren
 • grondwater
 • terugstromend rioolwater anders dan uit afvoerbuizen of daarop aangesloten sanitaire toestellen 

Voor schade aan asbestdaken geldt een beperkte schadevergoeding en/of dekking.

Downloads & voorwaarden

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden van de Gebouwenverzekering.

Veelgestelde vragen over de Gebouwen­verzekering

Welke dekking is mogelijk?

De meest geadviseerde dekking is Uitgebreide Gevaren (UGV). Een beperktere dekking, Brand of Brand/Storm is ook mogelijk. In sommige situaties bieden wij alleen deze beperktere dekking aan. Denk aan half open gebouwen, verbouw, leegstand of matige staat van onderhoud.
 
In veel gevallen is de ruimere Uniekdekking mogelijk. Deze dekking bieden wij aan voor diverse bedrijfssectoren. Via ons online offerteprogramma ZZP Online ziet u wanneer deze dekking van toepassing is.

Hoe krijg ik een offerte?

Met ZZP Online maakt u snel en eenvoudig een complete offerte voor uw relatie. Doordat het programma interactief is, kan onze Commerciële Binnendienst u direct ondersteunen bij het op maat maken van uw voorstel. Nadat uw relatie de offerte inclusief de slotvragen ondertekend heeft, rondt u de aanvraag digitaal af. Snelheid, gemak en maatwerk.

Hoe krijg ik toegang tot ZZP Online?

Werkt u samen met ons op het gebied van schadeverzekeringen, dan heeft u van ons inloggegevens voor ZZP Online ontvangen. Bent u deze kwijt? Bel dan onze supportdesk op telefoonnummer 058 297 72 34. Of mail naar supportdesk@achmeaonline.nl

U kunt op 2 manieren inloggen

Hoe werkt ZZP Online?

Wat zijn belangrijke richtlijnen bij acceptatie van de Gebouwenverzekering?

Voor de meeste risico’s die worden aangeboden, ontvangt u van ons een passende verzekeringsoplossing. Toch zijn er altijd risico’s die door bijvoorbeeld hun aard of omvang niet in onze portefeuille passen. Zo zijn we bij de Gebouwenverzekering terughoudend met acceptatie van de volgende type risico’s:

 • Recycling
 • Kunststofverwerking
 • Voedingsindustrie
 • Agrarisch gebruik en maneges
 • Gebouwen die asbest bevatten
 • Bedrijvenverzamelgebouwen met een niet beheersbaar brandrisico
 • Gebouwen bestemd voor sloop

Ook ZZP Online bevat acceptatierichtlijnen en -grenzen. Loopt uw offerte hierop vast? Neem dan contact op met onze Commerciële Binnendienst. Zij helpen u direct verder.

Wanneer doet Avéro Achmea technische inspectie?

Afhankelijk van de aard en omvang van een brandrisico, doen wij een technische inspectie bij uw relatie. Met een inspectie proberen we de brandrisico’s inzichtelijk en beter beheersbaar te maken. Dit is goed voor de bedrijfscontinuïteit van uw relatie en het ondersteunt u in uw zorgplicht.

Onze technische inspecteurs helpen u graag met advies over preventie in een vroegtijdig stadium. Zoals voorafgaand aan een bedrijfsverhuizing, in het offertestadium of bij het opstellen van een beveiligingsplan. U kunt hiervoor contact opnemen met de Commerciële Binnendienst.

We maken afspraken over verbeterpunten, die we overzichtelijk aan uw relatie overleggen in een Preventiescan. Deze afspraken komen ook op de polis. 

Wie laat ik de preventieve voorzieningen uitvoeren?

Of het nu gaat om inbraak, leegstandbeheer, elektrakeuringen of brandpreventie, voor iedere vorm van preventie zijn er gespecialiseerde bedrijven in de markt. Veel sectoren hebben een eigen kwaliteitsstandaard, die voor ons als verzekeraar vaak leidend is voor acceptatie. Denk bijvoorbeeld aan BORG, VEB, SCM en Uneto/VNI. Om de keus voor u te vereenvoudigen, hebben wij een aantal van deze landelijk werkende bedrijven geselecteerd in ons Risico Reductieplan. Zo bent u zeker van goede kwaliteit tegen een gereduceerd tarief.

Is een elektrakeuring verplicht?

25% van alle bedrijfsbranden ontstaan in de elektrische installatie. Om dit risico beter beheersbaar te maken, vragen wij bedrijven vanaf €500.000 aan verzekerd belang aan brandrisico’s een elektrakeuring volgens de NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf te laten doen. Kijk voor meer informatie op zakenzekerplan/elektrakeuring.

Hoe geef ik een wijziging op een bestaande verzekering door?

Wijzigingen geeft u per mail door aan de Commerciële Binnendienst. U ontvangt dan binnen een week de gewijzigde polis(sen). Bij bepaalde wijzigingen van een risico (ander risicoadres of contractant) vragen wij u om een aanvraagformulier aan te leveren. Heeft u vragen over een wijziging? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact met een deskundige

Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl