Zaken Zekerplan Brand: Bedrijfsschade­verzekering
Beschermt tegen de financiële gevolgen van bedrijfsstilstand door brand

Rubriek Brand: Bedrijfsschadeverzekering

Uw bedrijfseigendommen goed verzekerd

Een bedrijf kan ernstige schade oplopen door bijvoorbeeld een brand of storm. Met de Brandverzekeringen van Avéro Achmea verzekert u schade aan gebouwen, inventaris of voorraad. Ook schade door bedrijfsstilstand kunt u verzekeren. Met de Brandverzekeringen biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning tijdens het acceptatie- en schadetraject. De rubriek brand kent 8 verschillende verzekeringen.

 • Geeft rust en zekerheid bij brand 
 • Op maat samen te stellen
 • Verzekert ook tegen bedrijfsstilstand

Bedrijfsschadeverzekering

Beschermt tegen de financiële gevolgen van bedrijfsstilstand door brand

De Bedrijfsschadeverzekering is onderdeel van de rubriek Brand uit het Zaken Zekerplan. Deze verzekering beschermt tegen de financiële risico’s van bedrijfsstilstand door bijvoorbeeld brand. Met de Bedrijfsschadeverzekering van Avéro Achmea biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u deskundige ondersteuning in het acceptatie- en schadetraject. 

Bekijk de dekkingen van de Bedrijfsschade­verzekering

Schade door Brand Brand/Storm Uitgebreid Uniek
Brand
Blikseminslag
Ontploffing
Lucht- en ruimtevaartuigen
Storm
Diefstal, inbraak, vandalisme
Regen, sneeuw, hagel
Instorting of ontzetting gebouw door sneeuw- of waterbelasting
Water na een breuk, vorst of verstopping
Aanrijding en aanvaring
Plunderingen en rellen
Omvallen van antennes, zonweringen, lichtreclames
Water, olie en stoom uit installaties
Breuk van winkel- of etalageruiten
Rook en roet
Elke andere plotselinge gebeurtenis

Bekijk wat u verzekert met de Bedrijfsschade­verzekering

Wel verzekerd

U leest in bovenstaande tabel welke dekking wat verzekert. Daarnaast schade door:

 • afsluiting van toevoerwegen door een gedekt evenement aan een naburige onroerende zaak elders
 • het wegvallen van stroom- en watervoorziening door een gedekt evenement
 • het wegvallen van gasvoorziening door een gedekt evenement
 • het stagneren van toeleverantie door een gedekt evenement tot 10% 
 • verlies van brutowinst door een gedekt evenement bij een publiekstrekker

Niet verzekerd

Schade als gevolg van:

 • overstroming, aardbeving en vulkanische uitbarsting
 • slecht onderhoud 
 • financiële schade door contractbreuk
 • afschrijvingen op dubieuze debiteuren
 • illegale activiteiten zoals hennepteelt
 • ongedierte en geleidelijk werkende invloeden


Downloads & voorwaarden

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden van de Bedrijfsschadeverzekering.

Veelgestelde vragen over de Bedrijfsschade­verzekering 

Welke dekking is mogelijk?

De meest geadviseerde dekking is Uitgebreide Gevaren (UGV). Een beperktere dekking, Brand of Brand/Storm is ook mogelijk. In sommige gevallen is de ruimere Uniekdekking mogelijk. Via ons online offerteprogramma ZZP Online, ziet u wanneer deze dekking van toepassing is.

Welke uitkeringstermijn is mogelijk?

U kiest de uitkeringstermijn die aansluit op het risico van uw relatie. Dit kan variëren van 13 tot 104 weken. 

Bedrijfsschade of extra kosten verzekeren?

Omdat de Extra kostenverzekering de brutowinst (winstderving en vaste lasten) niet verzekert, is deze dekking bij uitstek geschikt voor relaties die verwachten hun werkzaamheden snel te kunnen hervatten. Bijvoorbeeld met gehuurde materialen en/of op een andere locatie.  

Verwacht uw relatie na een schade wel doorlopende vaste lasten en winstderving? Dan is de Bedrijfsschadeverzekering een betere keuze. U kunt kiezen uit perioden per kwartaal: van 13 tot 104 weken. Ook biedt de Bedrijfsschadeverzekering dekking voor extra kosten, mits deze ter beperking van de bedrijfsschade en in overleg met ons worden gemaakt. 

Hoe krijg ik een offerte?

Met ZZP Online maakt u snel en eenvoudig een complete offerte voor uw relatie. Doordat het programma interactief is, kan onze Commerciële Binnendienst u direct ondersteunen bij het op maat maken van uw voorstel. Nadat uw relatie de offerte inclusief de slotvragen ondertekend heeft, rondt u de aanvraag digitaal af. Snelheid, gemak en maatwerk.

Hoe krijg ik toegang tot ZZP Online? 

Werkt u samen met ons op het gebied van schadeverzekeringen? Dan heeft u van ons inloggegevens voor ZZP Online ontvangen. Bent u deze kwijt? Bel dan onze supportdesk op telefoonnummer 058 297 72 34. Of mail naar supportdesk@achmeaonline.nl

U kunt op 2 manieren inloggen

Hoe werkt ZZP Online?

Wat zijn belangrijke richtlijnen bij acceptatie van de Bedrijfsschadeverzekering?

Voor de meeste risico’s die worden aangeboden, ontvangt u van ons een passende verzekeringsoplossing. Toch zijn er altijd risico’s die door bijvoorbeeld hun aard of omvang niet in onze portefeuille passen. Zo zijn we bij de Bedrijfsschadeverzekering terughoudend met acceptatie van de volgende type risico’s:

 • Recycling
 • Kunststofverwerking
 • Voedingsindustrie
 • Agrarisch gebruik en maneges
 • Juweliers
 • Bedrijfsschade bij gebouwen die asbest bevatten
 • Bedrijfsschade bij bedrijvenverzamelgebouwen met een niet beheersbaar brandrisico

Ook ZZP Online bevat acceptatierichtlijnen en -grenzen. Loopt uw offerte hierop vast? Neem dan contact op met onze Commerciële Binnendienst. Zij helpen u direct verder.

Wanneer doet Avéro Achmea technische inspectie?

Afhankelijk van de aard en omvang van een brandrisico, doen wij een technische inspectie bij uw relatie. Met een inspectie proberen we de brandrisico’s inzichtelijk en beter beheersbaar te maken. Dit is goed voor de bedrijfscontinuïteit van uw relatie en het ondersteunt u in uw zorgplicht.

Onze technische inspecteurs helpen u graag met advies over preventie in een vroegtijdig stadium. Zoals voorafgaand aan een bedrijfsverhuizing, in het offertestadium of bij het opstellen van een beveiligingsplan. U kunt hiervoor contact opnemen met de Commerciële Binnendienst.

We maken afspraken over verbeterpunten, die we overzichtelijk aan uw relatie overleggen in een Preventiescan. Deze afspraken komen ook op de polis. 

Wie laat ik de preventieve voorzieningen uitvoeren?

Of het nu gaat om inbraak, leegstandbeheer, elektrakeuringen of brandpreventie, voor iedere vorm van preventie zijn er gespecialiseerde bedrijven in de markt. Veel sectoren hebben een eigen kwaliteitsstandaard, die voor ons als verzekeraar vaak leidend is voor acceptatie. Denk bijvoorbeeld aan BORG, VEB, SCM en Uneto/VNI. Om de keus voor u te vereenvoudigen, hebben wij een aantal van deze landelijk werkende bedrijven geselecteerd in ons Risico Reductieplan. Zo bent u zeker van goede kwaliteit tegen een gereduceerd tarief.

Is een elektrakeuring verplicht?

25% van alle bedrijfsbranden ontstaan in de elektrische installatie. Om dit risico beter beheersbaar te maken, vragen wij bedrijven vanaf €500.000 aan verzekerd belang aan brandrisico’s, om een elektrakeuring volgens de NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf te laten doen. Kijk voor meer informatie op zakenzekerplan/elektrakeuring.

Hoe geef ik een wijziging op een bestaande verzekering door?

Wijzigingen geeft u per mail door aan de Commerciële Binnendienst. U ontvangt dan binnen een week de gewijzigde polis(sen). Bij bepaalde wijzigingen van een risico (ander risicoadres of contractant) vragen wij u om een aanvraagformulier aan te leveren. Heeft u vragen over een wijziging? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact met een deskundige

Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl