Zaken Zekerplan WerkgeverZeker 
Vergoedt schade aan medewerkers door arbeidsgerelateerde ongevallen

WerkgeverZeker verzekering

Beschermt tegen financiële risico’s van Goed Werkgeverschap

Deze verzekering vergoedt schade aan medewerkers door arbeidsgerelateerde ongevallen. Met de WerkgeverZeker verzekering van Avéro Achmea biedt u uw relaties optimale zekerheid. Wij bieden u de deskundige ondersteuning die nodig is in het acceptatie- en schadetraject. De WerkgeverZeker verzekering is onderdeel van de rubriek Aansprakelijkheid uit het Zaken Zekerplan. 

De voordelen van de WerkgeverZeker verzekering

 • Beschermt tegen de financiële risico’s van Goed Werkgeverschap
 • Dekking is ruimer dan de wettelijke verplichting
 • Geen aansprakelijkheidsvereiste wat juridisch getouwtrek voorkomt

Kies welke dekkingen u verzekert

Bekijk wat u verzekert met de WerkgeverZeker verzekering

Wel verzekerd

U leest in bovenstaande tabel welke risico’s onze WerkgeverZeker verzekering dekt.

Niet verzekerd

Schade ontstaan door:

 • opzet
 • asbest
 • luchtvaartuigen
 • schade die onder de WA-verzekering van het motorrijtuig valt
 • schade waarbij een sociale voorziening dekking biedt
 • schade waarbij een private verzekering dekking biedt
 • gevaarlijke sporten
 • snelheidswedstrijden
 • rampenbestrijding als primaire taak
 • misdrijven
 • drank- en/of drugsgebruik


Downloads & voorwaarden

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden van de WerkgeverZeker verzekering

Veelgestelde vragen over de WerkgeverZeker verzekering

Hoe krijg ik een offerte?

Met ons online offerteprogramma ZZP Online maakt u snel en eenvoudig een complete offerte voor uw relatie. Doordat het programma interactief is, kan onze Commerciële Binnendienst u direct ondersteunen bij het op maat maken van uw voorstel. Nadat uw relatie de offerte inclusief de slotvragen ondertekend heeft, rondt u de aanvraag digitaal af. Snelheid, gemak en maatwerk.

Ook ZZP Online bevat acceptatierichtlijnen en –grenzen. Loopt uw offerte hierop vast? Neem dan contact op met onze Commerciële Binnendienst. Zij helpen u verder.

Hoe krijg ik toegang tot ZZP Online 

Werkt u samen met ons op het gebied van schadeverzekeringen? Dan heeft u van ons inloggegevens voor ZZP Online ontvangen. Bent u deze kwijt? Bel dan onze supportdesk op telefoonnummer 058 297 72 34. Of mail naar supportdesk@achmeaonline.nl.

U kunt op 2 manieren inloggen

Hoe werkt ZZP Online?

U leest in deze handleiding hoe ZZP Online werkt. Neem bij vragen contact op met onze collega’s van de Commerciële Binnendienst. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via  088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl

Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij acceptatie van de WerkgeverZeker verzekering?

Deze verzekering is een aanvulling op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en kan alleen in combinatie met onze AVB worden afgesloten. De WerkgeverZeker verzekering dekt werkgeverrisico’s, zonder dat hier een aansprakelijkheidstelling voor is vereist. Dit voorkomt juridisch getouwtrek en mogelijk verstoorde arbeidsverhoudingen. De werkgeversaansprakelijkheid verzekeren we primair op de WerkgeverZeker verzekering, waardoor uw relatie korting voor dit premiedeel op de AVB krijgt.

WGZ, Collectieve SVI of Wegam?

De WerkgeverZeker (WGZ) heeft een ruimere dekking dan de Collectieve Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) en andere Wegas- en Wegamproducten. De WGZ bevat dekkingen die de wet vraagt en biedt meer. Veel verzekeringsoplossingen in de markt kennen nog een aansprakelijkheidsvereiste en/of bieden een secundaire dekking. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor zowel werknemer als werkgever. De WGZ voorkomt dit door de primaire dekking zonder aansprakelijkheidsvereiste.

Wat zijn de verzekerde bedragen?

Voor rubriek 1 tot en met 4 kunt u kiezen uit een verzekerd bedrag van €1.250.000 of €2.500.000 per gebeurtenis. Voor rubriek 5 en 6 kunt u kiezen uit 1 keer jaarloon bij overlijden en 2 keer jaarloon bij invaliditeit. Het dubbele (respectievelijk 2 en 4 keer) is ook mogelijk.

Hoe geef ik een wijziging op een bestaande verzekering door?

Wijzigingen geeft u per mail door aan de Commerciële Binnendienst. U ontvangt dan binnen een week de gewijzigde polis(sen). Heeft u vragen over een wijziging? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact met een deskundige

Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl.