Risicoadviseur

Als adviseur bent u er vaak op het moment dat er schade is. Maar hoe zal het zijn als u dit juist voorkomt? Door samen het gesprek aan te gaan met uw relatie over het “wat als?”. Risico’s zien als kansen, toegevoegde waarde bieden door u te onderscheiden. Is dat waar uw ambitie ligt? Dan heeft Avéro Achmea voor u het juiste programma.

De training Risicoadviseur stelt u in staat om de eerste stap te maken naar risicogericht adviseren. Hoe past u risicomanagement toe in de adviespraktijk? Hoe maakt u de stap van het verzekeringsgesprek naar risicobewustwording? Dit en meer leert u tijdens de training Risicoadviseur.

De training Risicoadviseur spitst zich toe op het aanleren van adviesvaardigheden
Onderscheid uzelf als adviseur door het risicogesprek aan te gaan met uw relatie. Leer hoe u risico’s naar boven haalt en hoe u samen met uw relatie een actieplan maakt. Durf te vragen en denk buiten de lijnen. De training risicoadviseur is hét instapmoment als u aan de slag gaat met risicogericht adviseren.

Wat levert de training Risicoadviseur u op?
De training Risicoadviseur geeft u antwoord op:

  • Hoe identificeer en prioriteer ik risico’s?
  • Hoe ga ik het gesprek aan over risicomanagement?
  • Hoe zet ik software in die mijn adviespraktijk ondersteunt?
  • Welke communicatiestijlen zijn er en hoe sluit ik mijn communicatie hier op aan?

De training Risicoadviseur helpt u met de eerste stap van risicomanagement in de praktijk
De training is opgezet voor u en uw medewerkers om u te helpen met de praktische uitoefening van risicomanagement.
Voor adviseurs die worstelen met de volgende vragen:

  • Op welke manier ga ik het gesprek aan over risico’s met mijn relatie?
  • Wat is het verschil tussen calamiteiten en structurele risico’s?
  • Hoe prioriteer ik de risico’s? En welke maatregelen tref ik?

De 2-daagse training Risicoadviseur bestaat uit 4 onderdelen
Onderdeel 1: Risico’s beoordelen
De eerste dag bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Na een korte inleiding in de theorie gaan we aan de slag met het inventariseren van risico’s. We delen ons in groepen in en berekenen op een interactieve wijze risico’s. Hiervoor gebruiken we een echte case. U onderzoekt de meest voorspelbare risico’s en bijbehorende maatregelen. Deze informatie is essentieel om het risicogesprek aan te gaan. De volgende stap naar risicogericht adviseren.

Onderdeel 2: Het risicogesprek
Tijd om de case verder uit te diepen. Tijdens het tweede onderdeel oefenen we het risicogesprek in de vorm van een rollenspel. U leert hoe u uw relatie kunt overtuigen van o.a. het belang van risicomanagement. Wat gaat goed en wat kan beter? U krijgt handvatten om het gesprek vloeiender te laten verlopen. Kijkt u nu anders naar de risico’s?

Onderdeel 3: Tooling
Op dag 2 gaan we aan de slag met rapportage. U leert hoe u een advies vastlegt en welke software hulp kan bieden. We demonstreren live wat de voordelen en effecten van tooling zijn.

Onderdeel 4: DISC
DISC staat voor Direct, Invloed, Stabiel en Consciëntieus en vertegenwoordigen de 4 persoonlijkheidsstijlen. Ontdek hoe u de communicatie binnen uw team bevordert. En hoe u positiever en effectiever met elkaar samenwerkt. Vervolgens passen we deze bewustwording toe op de case van de eerste dag. Verandert de aanpak van het risicogesprek nu u bewust bent van de persoonlijkheidsstijlen? Ondervind het!

De eerstvolgende training op 15 en 16 september is vol
Wegens enthousiasme hebben wij een nieuwe datum gepland. Er is voldoende plek om te starten in februari 2021.

Meldt u zich nu aan voor de training op 1 en 2 februari 2021
De training vindt plaats bij de Hamermolen in Ugchelen (Apeldoorn). Wij ontvangen u op beide dagen graag met koffie en thee vanaf 8.30 uur. Het programma start om 9.00 uur. Beide sessies duren tot ongeveer 17.30 uur. 

Wij bieden deze opleiding aan voor 895 excl. BTW

De 2-daagse opleiding is inclusief lunch.

Meer informatie? Wij helpen u graag
Heeft u vragen of op zoek naar meer informatie over de opleiding? Stuur dan een e-mail naar traffic.avero@achmea.nl. Wij vertellen u er graag meer over!